Nufnang

Pengikut

BE DAN SNE RAHSIA KECANTIKAN PARA ARTIS

BE DAN SNE RAHSIA KECANTIKAN PARA ARTIS
5 FAKTOR UTAMA - KEKAL MENAWAN ARTI KATA SEBENAR. 1. Kecerahan Kulit - kulit kemerah-merahan 3. Memperbaiki Gen - menghalang sakit keturunan 4. Metabolik - Metabolisma stabil 5. Anti-Pengoksidaan - awet muda 6. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman dan mencantikkan payudara..SMS/WHATSAP/LINE/WECHAT SUKMA 012-3950371

Sabtu, 8 November 2014

CARA MENGELAKKAN AKAUN FB ANDA KENA HACK ATAU CEROBOH

Sejak kebelakangan ni ramai jugak kengkawan yang mengadu akaun fb mereka diceroboh oleh pihak yang tak bertanggung jawab.

Ada sorang kawan ni (saya panggil dia A)yang bercuti keluar negara,tiba2 kawan dia saya panggil B) call sebab ada post dan video lucah kat wall A...Si B nak pastikan kenapa dia buat post macam tu..atau betulkah si A ni yang huat post macam tu....

A ckp dia tak tahu menahu pun..dah seminggu dia tak update wall fb dia....

Ha...ini kes naya..tak pasal2 kawan saya si A dah dapat reputasi buruk sebab fb dia kena hack..

Saya nak berkongsi cara macam mana nak mengelakkan akaun fb kita kena hack..saya pun seram sejuk dibuatnya, manakan tidak..orabg yang hack fb kuta boleh buat post yang tak senonoh tapi kita tak boleh tengokpun kat wall kita bila kit ceck...tapi orabg lain yg dalam senarai rakan kita boleh tengok semua post tu...selalunya bila kena hack ni mesti hacker upload bahan lucah dan tak senonoh...

Cara - cara mengelakkan fb kena hack:

1. Log in fb kita, pergi kat setting atau tetapan.
2. Pilih Akaun setting/tetapan akaun.
3. Pilih flatform .
4. Ada butang on dan off. Pilih off.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 19 Februari 2013

The worst Cancer Causing Foods



Know the Worst Cancer - Causing Foods

There are some foods that people who are at high risk for developing cancer should definitely avoid. Generally, says natural health researcher Mike Adams, they should avoid foods that contain ingredients known to cause cancer, such as refined sugars and grains , hydrogenated oils, and nitrates. But which foods are the absolute worst? Well you will know the information below…

The top five cancer-causing foods are:

1. Doughnuts.



Doughnuts are cancer-causing double trouble. First, they are made with white flour, sugar, and hydrogenated oils, then fried at high temperatures. Doughnuts, says Adams , may be the worst food you can possibly eat to raise your risk of cancer.

2. Hot dogs.


Because they are high in nitrates, the cancer prevention coalition advises that children eat no more than 12 hot dogs a month. If you can’t live without hot dogs, buy those made without sodium nitrate. I think we can change our way of life by reducing to consume foods with sodium nitrate in it.

3. Processed meat and bacon.


Sodium nitrate also found in processed meats and bacon and raise the risk of heart disease. The saturated fat in bacon and processed meat also contribute to cancer. We should avoid this kind of food too.

4. French fries.


French fires are made with hydrogenated oils and then fried at high temperatures like doughnuts. They also contain cancer causing acrylamides which occur during the frying process.

5. Chips, crackers and cookies.


They are usually made with white flour and sugar. Even the ones whose labels claim to be free of trans fats are generally contain small amounts of trans fats that can cause cancer and any other diseases.




Resources drkevin blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabtu, 19 Januari 2013

Petua menghilangkan kesan hitam dan parut jerawat

Ramai yang mengalami masalah tanda-tanda hitam dimuka dan parut jerawat yang memang agak susah nak dihilangkan.

Jangan risau, anda boleh cuba cara dibawah ini:
  • Ambil segenggam daun pegaga, 
  • Segenggam beras, 
  • Sedikit air,
  • Kisar semua bahan sehingga menjadi halus,
  • Sapukan ke bahagian muka dengan rata sebelum tidur,
  • Biarkan sampai keesokan harinya dan bolehlah dibasuh seperti biasa.
Kulit wajah anda akan terasa sejuk dan nyaman, dan parut jerawat serta kesan-kesan hitam dimuka akan hilang dalam masa seminggu dua sahaja.

Insyaallah....
Daun pegaga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Petua Merawat Rambut Gugur

Anda runsing bila setiap kali mandi banyak rambut yang gugur? Saya pernah mengalaminya, ramut gugur dengan banyak setiap kali disikat atau dishampoo... Mungkin disebabkan hormon atau pemakaian tudung yang terlalu lama membuatkan akar rambut menjadi senang tercabut dan tak kuat.

Untuk mengatasinya mudah saja.

Caranya :
  • Ambil segenggam kacang hijau,
  • Rebus sehingga air rebusan berwarna kehijauan,
  • Jangan sampai airnya kering pulak, biarkan sejuk seketika,
  • Sapukan pada rambut dan biarkan semalaman,
  • Keesokan harinya barulah dicuci seperti biasa dengan shampoo rambut.
Amalkan setiap hari selama lebih kurang tiga minggu, insyaallah rambut anda tidak gugur lagi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 27 November 2012

Cantik Itu Abstrak

Pernahkan anda melihat lelaki kacak berpasangan dengan wanita sederhana, atau wanita cantik yang berpasangan dengan lelaki yang biasa?
Inilah realiti hidup yang secara tak langsung membuktikan yang sebenarnya cantik itu abstrak. Setiap manusia ada kelebihan dan kekurangannya sendiri.

Hanya pasangan yang tahu menilai keindahan yang dimiliki pasangannya. Kadangkala mata kita mengatakan wanita itu tidak cantik, tetapi suaminya melihaat isterinya sangat cantik dimatanya begitu juga sebaliknya. Walau bagaimanapun, kecantikan wajah hanyalah bersifat sementara, sebaliknya kecantikan yang hakiki ialah keindahan budi pekerti dan akhlak yang mulia seorang wanita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ahad, 25 November 2012

Something that I want to do




·          Say “I LOVE YOU” and mean it everyday.
·         Be In love everyday .
·         Kiss in the rain ,     
·         Do something I should regret but  don't regret it ,         
·         Fall in love again and not had the  heartbroken ,          
·         Love someone I shouldn’t have ,
·         Speak more than five language fluently ,          
·         Sing loudly in the car and don’t stop event realizing someone was looking           ,
·         Write books for a large publication ,      
·         Hold someone while they were sad,       
·         Having flashback ,  
·         Break someone's heart ,    
·         Ridden a horse ,  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Petua Awet Muda

Kengkawan semua tentu sedia maklum akan khasiat herba tradisional seperti cekur/kencur, kunyit, mengkudu, dan banyak lagi tumbuhan dalam kategori herba yang boleh digunakan untuk keperluan kesihatan diri. Dan boleh pula ditanam sendiri dipekarangan rumah kalau rajin dan ada masa serta ada kawasan tempat menanam...

Cekur misalnya telah digunakan secara meluas di negara Jiran kita Indonesia sebagai herba yang boleh mengubati sakit perut, muntah, sakit gigi sakit kepala, batuk, demam, keracunan makanan, kejang otot, menghangatkan badan, rempah masakan dan juga sebagai ibu segala ubat awet muda, dan untuk kecantikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jumaat, 23 November 2012

Kenapa Felina Inchloss terlalu hebat?

Saya nak kongsikan satu krim baekk ni...
Felina Inchloss memang berkesan, sekali guna dah nampak kesan.
Baru 3 hari guna dah kurang 1,5 inci..wooo banyak tu...!!
Dah lama saya carik krim yang macam ni, tak panas, bau wangi jerk, pastu masa sapu krim tu x melekit.
Saya ni malas skt nak sapu2 kat badan kalau krim tu melekit, tapi felina ni memang best lah...!!


Ok since ramai yg pelik kenapa INCHLOSS lotion sangat2 mendapat sambutan hangat..
1)Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas,dia dingin dan mesra pengguna.

2) Hanya sekali sapuan anda bole lihat perbezaan inch anda(pastikan ukur sebelum guna ya....).

3)Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil,menyusu atau gastrik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 20 November 2012

Susuk Masih Digunakan Wanita Moden?

Antara cantik moden, cantik tradisi, atau cantik alternatif..Mana satu menjadi pilihan wanita moden sekarang ni..?

Jom...sama-sama kita intai-intai...
Mungkin ramai yang masih ingat dialog dalam cerita dongeng Snow White and the Seven Dwarf. :
" Mirror, mirror on the wall, who is the pretiest woman in the world?"
Ceira dongeng tersebut mengingatkan kita betapa kecantikan amat bernilai dalam diri seorang wanita.
Kecantikan membuatkan kita lupa, kecantikan membuatkan kita alpa, dan sanggup melakukan apa sahaja demi mendapatkannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ahad, 18 November 2012

Isteri Dikerat Empat

Seorang kontraktor berusia 37 tahun membunuh isterinya menggunakan parang dan mengerat tubuhnya kepada empat bahagian.
Semata-mata disebabkan marah dengan komen mangsa mengenai prestasinya yang kurang baik diranjang.

Kejadian ini berlaku di Kaherah, Mesir. Lelaki itu mendakwa isterinya memperlekehkan kehebatannya diranjang dan mengejek kedudukan kewangannya. Mangsa juga didakwa membandingkan beliau dengan bekas suami wanita itu yang didakwa lebih hebat diranjang.



Disebabkan tidak tahan oleh hinaan tersebut, dalam keadaan marah lelaki itu membunuh isterinya lalu mengeratnya menjadi empat bahagian dengan parang yang selalu digunakannya untuk memotong daging. Dia juga bukan sahaja mengerat mayat isterinya kepada empat bahagian, tetapi juga memotong lidah wanita malang itu.

Hasil siasatan polis akhirnya mendedahkan bahawa hubungan mereka suami isteri memang tak berapa baik dan selalu bergaduh, selalu bermusuh.
Imam akhirnya ditangkap, dia menangis dan mengaku membunuh dan mengerat isterinya kerana berani mempersoalkan kejantanannya.

Dia mengaku tidak menyesal membunuh isterinya itu.

Nauzubillah.....

Sumber : Berita Harian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penagih Dadah Khayal Kelar Anak 11 Bulan.

Seorang bapa yang dipercayai khayal disebabkan dadah, telah mengelar bayinya yang baru berumur 11 bulan 20 hari di sebuah rumah di FELDA Panching Selatan, Kuantan.
Bayi yang bernama Nur Amirah dikelar lehernya menggunakan senjata tajam dalam bilik tidur tanpa disedari oleh ibunya Suzie Jarip 26, dan neneknya Noriyah Wan Yaacob 48 yang juga ibu kepada suspek.

Wan Noriyah berkata, beliau sedang berbaring diruang tamu rumah, manakala suspek dibilik bersama seorang lagi anak mereka, Muhammad Al Amin yang berusia dua tahun, terkejut mendengar jeritan menantunya Suzie.

Sebelum kejadian tersebut berlaku, Suzie keluar bilik sekejap untuk mengambil air di dapur, tetapi apabila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rabu, 8 Ogos 2012

Tempat - Tempat Yang Ingin Dilawati Sebelum Saya Meninggal Dunia

Dibawah ini ialah antara beberapa tempat yang teringin untuk saya lawati sebelum meninggal dunia.....
Jom kongsi....!!

  1.  Ka'abah, Makkah.
  2.  Nabawi Mosque, Madinah.
  3. Turkey.
  4. UAE.
  5. Sudan.
  6. Qatar.
  7.  Bali.
  8.  Lombok.
  9. The Grand Canyon, Arizona USA.
  10. Great Barrier Reef.
  11. South Island.
  12. Cape Town.
  13. Las Vegas, USA.
  14. Sydney, AUS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ahad, 15 Julai 2012

Teknik Bertengkar atau mengawal rasa marah Yang Betul

Ada ke bertengkar dan marah pun perlukan teknik?
Hah..jangan tak tahu semua benda perlu ada teknik.
Ni teknik bertengkar yang betul yang boleh korang amalkan masa bertengkar tu. Bukanlah akak ni nak mengajar korang bertengkar plak. Tapi kalau sesekali atau suatu hari tekehel tu ikut panduan ni...
  • Tuliskan ketidak puasan hati kedalam kertas, kira macam tulis surat gitu. Mungkin masa tu rasa marah anda sangat membuak-buak sehingga tak mampu lagi ditahan, bila berbincang terus nanti akan lebih parah jawabnya.. Tulis semuanya sehingga yang terbuku keluar melalui tulisan tersebut lalu berikanlah pada pasangan atau kepada sesiapa yang anda marahkan. Jangan pulak tulis kat wall FB habis satu dunia tahu masalah korang...
  • Hindari pertengkaran ditempat tidur. Kerana ini akan menimbulkan kenangan yang tak baik buat korang. Nanti bila dah baik, nak bermesra-mesrapun terbantut sebab ingatkan pertengkaran yang korang pernah buat kat katil tu...tak baik...
  • Tunjukkan bahawa anda juga memerhatikannya. Jangan beranggapan bahawa pasangan anda mahukan hubungan seksual seperti anda, bila seks merupakan satu bentuk kemaafan dari anda tanyakanlah pada pasangan apakah dirinya bersedia seperti anda...atau carilah cara lain sebangai ungkapan anda berdua telah berbaik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beberapa Kebiasaan Buruk Yang Menjejaskan Kecantikan


Sudah lumrahnya sebagai wanita kita akan melakukan banyak hal untuk menjaga kecantikan tubuh badan secara keseluruhan. Luar dan dalam.Tidak terlalu ssukar jika anda inginkan penampilan yang cantik, kemas dan mempesona.

Ingat, jelita bukan diukur dari wajah yang sempurna bak super model. Tapi ianya bergantung dari cara individu itu sendiri menghargai apa yang ada pada dirinya dan tidak menyia-nyiakan anugerah yang diberi walau macam manapun bentuk wajah dan tubuh kita.

Perkara yang sering menjadi kebiasaan buruk ialah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isnin, 25 Jun 2012

Penyakit Rubela tidak boleh dirawat ?

Ramai juga dikalangan ibu-ibu yang mengandung bertanya kat saya, kenapa masa kita merancang nak mengandung kena injek dengan doktor. Doktor cakap ianya Vaksin untuk menghindari dari jangkitan Rubela terkena pada bayi dalam kandungan si ibu.

 Apa sebenarnya Penyakit Rubela tu ya...?
 Setakat mana merbahayanya pada nyawa ibu dan bayi dalam kandungan?
Marilah sama-sama kita berkongsi maklumat yang saya kumpulkan dari sebuah majalah kesihatan ni.

Penyakirt Rubela atau dikenali sebagai German Measles merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh sejenis Virus yang biasaanya ditemui pada tekak, darah dan najis individu yang dijangkiti.

Rubela biasanya dicirikan dengan bintik-bintik ruam merah. Ancaman Virus Rubela yang paling menakutkan adalah sekiranya ia menjangkiti wanita hamil dalam tempoh 12 minggu atau 3 bulan.
Ini disebabkan Virus Rubela boleh merentasi sistem pertahanan uri dan akhirnya memasuki tubuh janin yang sedang membentuk bayi. Ianya sangat merbahaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isnin, 30 April 2012

Heal your self inside out


We all have to heal our inside wound or broken hearth and use healing powers to prevent weakness from conquer our hearth.
Actually we have an extra ordinary mysterious power inside that we never know or sometimes we act like we don't know.

If we sick or weak, or even if we're just not feeling as good as we'd like to feel, or broken hearth, our healing system maybe slumbering but it is just waiting to be called into action. And it is as necessary to our good health.



Maybe our inside wound takes time to heal, but it is not impossible. If we try to walking it up with the strategies and technique we will find our potential to achieve maximum heal.

What you need to do ?

1. Program your self to think and feel in a positive way about your self and others and not for so long you will see extraordinary changes in the way you feel physically.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bermimpi boleh membuat seseorang makin pandai, betul ke?

Pada masa tubuh badan kita beristirehat, otak kita tetap aktif.
Hal inilah yang menyebabkan manusia boleh bermimpi ketika tidur. Ada bukti yang mengatakan bahawa mimpi boleh membuatkan orang menjadi lebih pandai.

Segala pengetahuan yang telah diserap otak pada siang hari biasanya akan terpotong-potong menjadi khayalan pelik yang terhasil dimalam harinya.Para saintis telah menemukan bahawa bermimpi mengenai semua benda yang sudah dipelajari berkaitan rapat dengan peningkatan aktiviti dari sesuatu yang dimimpikan.

Ketika kita sedang tidur, para pengkaji menunjukkan pola aktiviti otak yang ama dialami ketika tubuh badan kita berjaga. Pada tahun 2011, Unit Gangguan Tidur Hospital Pitie'-Salpetriere di Paris menjalankan uji kaji untuk memastikan hal ini benar atau tidak.



Para pengkaji mengajarkan serangkaian gerakan tari kepada sekumpulan pesakit yang memiliki gangguan tidur Sleepwalking (Berjalan dalam tidur). Para saintis tersebut kemudian merakan subjek yang sedang tidur. Ketika sedang tertidur dikatil dengan mata yang benar2 tertutup, wanita yang telah diajar gerakan tarian tersebut melakukan gerakan tarian sama seperti yang telah diajarkan sebelumnya.


Ramai orang yang tidak banyak bergerak semasa tidur, tapi otak mereka tetap aktif. Ketika tubuh badan sedang beristirehat, para saintis bersetuju bahawa otak manusia memproses informasi dan peristiwa penting yang baharu sahaja dialami, kemudian kemudian mengintegrasikannya kedalam memori yang luas. Hal inilah yang mungkin menjelaskan mengapa mimpi menjadi terlihat seperti campuran pengalaman baru dan kenangan lama yang agak pelik.

Bermimpi tentang sesuatu yang baharu sahaja dipelajari bolen menjadi tanda bahawa pengetahuan yang baru telah diproses dengan efektif. Dalam kajian tahun 2010 yang diterbitkan dalam jurnal Current Biology, para pengkaji di Havard Medical School melaporkan bahawa mahasiswa yang bermimpi tentang tugas computer yang telah dipelajari menunjukkan peningkatan 10 kali ganda dalam kemampuannya menyelesaikan tugas dibandingkan dengan mahasiswa yang tidak bermimpi mengenai tugasnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 10 April 2012

Testimoni Pengguna Fem@lov

Ini sebahagian daripada testimoni pengguna Fem@lov yang telah berjaya memiliki tubuh badan impian.
Berapalah nilainya wang kita jika nak dibandingkan dengan kebaikan yang bakal kita perolehi dengan kebaikan dari Fem@lov ni...

Cubalah...anda pasti gembira dengan hasilnya.

Cara makan :
2 sachet dari hari pertama haid sehingga hari ke 1 sehingga hari ke15 (sehingga habis kotak pertama).
Kemudian stop. Tunggu sehingga haid yang seterusnya makanlah 2 sachet dari hari 1 haid sehingga hari ke 15 n stop. Tunggu haid seterusnya, buat macam ni setiap bulan.
Anda akan dapat melihat hasilnya hanya selepas minggu kedua bergantung pada usia dan metabolisma badan.

Jika haid tidak teratur sehingga susah nak menentukan hari, minumlah 1 sachet sekali sehari.
Bagi yang hampir menopos atau sudah menopos ikut sahaja cara yang ini. Makan 1 sachet sekali sehari.
Caranya letakkan dibawah lidah dan telan begitu sahaja ikuti dengan segelas besar air. (Jika tiada ulser atau masalah perut yang lain).
Jika ada menghidapi ulser atau masalah perut yg lain, letakkan 1 sachet kedalam segelas air suam, kacau lalu minum.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fem@lov - Formula Kecantikan Wanita Luaran dan Dalaman

Telah terbukti keberkesanannya...!!!

Femalove ialah produk herba yang mengeluarkan hormon wanita Estrogen, ianya mengandungi Estrogen dari tumbuhan atau Phitoestrogen.
Selari dengan peningkatan usia ovari tidak merembeskan estrogen yang
mencukupi sehingga risiko mengidap berbagai penyakit juga bertambah.
Hormon estrogen yang mencukupi memungkinkan kaum wanita kurang mengidap penyakit. Boleh dikatakan hormon estrogen adalah payung pelindung wanita dari penyakit dan juga gejala gejala yang tidak diingini.

Gejala Yang Tidak Diingin:( Luaran )
1) Payu Dara Kecut
2) Payu Dara Beralih Selepas Bersalin
3) Payu Dara Tidak Seimbang
4) Kulit Yang Kasar
5) Kulit Yang Gelap
6) Mata Tidak Bermaya
7) Rambut Bercabang
8) Muka Berjeragat
9) Wajah Berkedut
10) Kuku Pucat
11) Punggung Kendur dan Jatuh
12) Tumit Merekah

Gejala Yang Tidak Diingin:( Dalaman)
1) Kemorosotan Keinginan Syahwat
2) Keputihan
3) Faraj Berbau
4) Kelonggaran Faraj
5) Kekeringan Faraj
6) Sakit Sendi
7) Osteoporosis
8) Senggugut
9) Kemandulan
10) Ketumbuhan dalam Rahim
11) Kualiti Tidur Yang Merosot
12) Daya Ingatan Semakin Mudur
13) Hormon Yang Tidak Seimbang Menyebabkan Obesiti Atau Terlalu Kurus.

Faedah Yang Akan Anda Dapati.
1) Mata Yang Jernih, Bercahaya Dan Penglihatan Lebih Jelas.
2) Mencapai Saiz Keunggulan Payu Dara Yang Di Idamkan
3) Payu Dara Kembali Tegang Dan Montok
4) Kulit Paha Menjadi Sihat, Selulit Terhapus Dan Gebu Bergetah
5) Kuku Yang Berkilat Serta Cantik
6) Rambut Yang Ikal, Berkilat Dan Tidak Putus
7) Kedutan, Bintik Hitam,Jeragat Terhapus, Kulit Menjadi Lebih Cerah
Berseri seri
8) Saiz Payu Dara Yang Seimbang Dan Kembali Anggun
9) Bentuk Punggung Kembali Pejal Dan Montok
10) Kulit Lebih Halus, Cerah Serta Gebu
11) Tumit Licin Dan Tidak Merekah
12) Tubuh Badan Yang Lebih Sihat Dan Cergas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 20 Mac 2012

Cara - cara rutin untuk cantik.

Sebagai wanita yang sentiasa sibuk tak kira masa, dengan rutin kerjaya yang tidak pernah surut, ditambah lagi dengan kewajipan mejaga dan menguruskan keluarga, anda sebenarnya juga perlu meluangkan masa untuk melakukan rejim penjagaan diri sendiri supaya sentiasa kelihatan cantik dan sihat.

Apakata laburkan sedikit wang untuk mendapatkan kecantikan dan kesihatan sepanjang tahun. Antara tips tersebut :

Penjagaan wajah.

  1. Mencuci muka. Disarankan 2 kali sehari utnuk setiap wanita, selepas bangun tidur dan sebelum masuk tidur. Ini untuk membersihkan muka dari sisa-sisa solekan dan kotoran yang melekap dimuka.
  2. Menyegarkan wajah. Fungsinya adalah untuk menyegarkan kulit dan merapatkan pori-pori yang terbuka.
  3. Melembabkan kulit. Jika anda sudah berusia 30an, maka kulit tidak seanjal dahulu dan perlu sentiasa memakai pelembab untuk memperlahankan proses penuaan.
  4. Menyental wajah. Sesuai untuk menyingkirkan sel kulit mati dan diamalkan sekali seminggu.
  5. Pemakaian masker. Amalkan secara rutin seminggu sekali bagi kulit yang tidak bermasalah dan dua kali seminggu bagi kulit bermasalah terutama jerawat.
  6. Rawatan wajah. Sebulan sekali anda boleh memanjakan dirri dipusat rawatan wajah untuk mendapatkan rawatan wajah secara ekslusif.
  7. Pakai pelindung tabir suria atau UV protection sebelum keluar rumah. Tahukah anda SPF adalah cara yang paling efektif untuk mengelakkan kulit cepat matang kerana penyebab kulit matang adalah matahari, jadi jangan tinggalkan lagi krim SPF anda mulai dari sekarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...