Nufnang

Pengikut

BE DAN SNE RAHSIA KECANTIKAN PARA ARTIS

BE DAN SNE RAHSIA KECANTIKAN PARA ARTIS
5 FAKTOR UTAMA - KEKAL MENAWAN ARTI KATA SEBENAR. 1. Kecerahan Kulit - kulit kemerah-merahan 3. Memperbaiki Gen - menghalang sakit keturunan 4. Metabolik - Metabolisma stabil 5. Anti-Pengoksidaan - awet muda 6. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman dan mencantikkan payudara..SMS/WHATSAP/LINE/WECHAT SUKMA 012-3950371

Selasa, 11 Mei 2010

Petua kecantikan dan kesihatan

Untuk mengekalkan kecantikan,kita mesti menjaga cara pemakanan dan gaya hidup.
Ada beberapa perkara yang perlu diambil berat yaitu:

* Elakkan dari mengambil makanan yang terlalu banyak lemak,contohnya makanan-makanan yang bergoreng,dimasak menggunakan santan,dan makanan segera yang terlalu banyak dipasaran kini.
Sebaik-baiknya banyakkan mengambil makanan yang direbus,stim atau dibakar. Bukan tidak boleh makan langsung,tapi makanlah dalam jumlah yang sedikit.

* Elakkan tidur malam yang kurang cukup,sepatutnya masa tidur adalah 6-7 jam sehari sudah mencukupi. Ini untuk menjamin kesegaran diri diwaktu bangun pagi dan dapat mengurangkan tekanan kerja sehari-hari.

* Makan dengan teratur,dimulai dengan sarapan pagi,makan tengah hari dan malam,mengikut waktu untuk menjamin kesihatan badan.

Semua perkara di atas kalau diamalkan akan dapat mengurangi resiko pentakit jantung,darah tinngi,kencing manis dan sebagainya...Wallahua'lam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 ulasan:

  1. maaf .. kalau bleh tnya .. ada tak petua untuk memulihkan asma ?? puas sya cari tpi xde ..

    BalasPadam