Nufnang

Pengikut

Selasa, 26 April 2011

Tips agar disayangi isteri atau suami

Manusia mana yang tidak mahu disayangi sepenuhnya, tetapi bukan hanya wanita sahaja yang perlu berusaha untuk menambat dan menjaga hati suami. Suami pun kena pandai juga menjaga dan menambat hati isteri agar hubungan mesra yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat.

Sebenarnya kaum wanita tak terlalu banyak menuntut dari suami. Apa yang isteri perlukan ialah belaian kasih sayang dari suaminya, diperlakukan dengan baik dan lemah lembut buakannya asyik menengking 24 jam. Macam tu juga yang suami perlukan dari isterinya.

Ikuti tips di bawah ini untuk menambat hati isteri atau suami :1. memberikan sokongan pada idea pasangan. Sekiranya anda tiak bersetuju, anda jangan sesekali memperlekehkan pasangan, hal ini akan membuat sakit hati.

2. Berilah pujian pada pasangan anda semasa dia mengenakan pakaian baru ataupun memotong rambutnya dengan model trendy. Walaupun pasangan anda tidak memerlukan pujian tetapi ini perlu untuk menaikkan rasa percaya pada dirinya.

3. Ucapkanlah terima kasih atas hadiah yang diberikan walaupun anda tidak menyukainya.

4. Tidak menganggap pasangan anda tidak bertanggung jawab bila dia lupa di mana meletakkan kunci rumah, dan hal-hal remeh yang lain dan jangan memarahinya disebabkan hal yang kecil tersebut. Bukannya boleh mati pun kalau terlupa sesuatu secara tak sengaja!...janganlah tengking dan marah tak tentu hala.

5. Tidak memberi nasihat tentang cara pasangan  memandu kenderaan, nanti pasangan jadi gabra dan eksiden pulak.

6. Memberikan waktu bagi pasangan ketika dia ingin menyendiri dan tidak memaksa untuk menceritakan permasalahannya. Dan jika pasangan menceritakan masalahnya, dengarlah dengan baik jangan buat tak tahu dan tukar topik lain sebab tak suka dengar pasangan membebel.

7. Menyambut pasangan dengan wajah gembira bukannya dengan muka sepuluh sen.
 EZ6EZP9CF4JH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan